Tartalom: Mire képes egy hatékony beleket tisztító kúra? | Milyen problémákon segít? | Hogyan válasszunk béltisztítót? | Béltisztítás házilag – Mire figyeljünk? | Melyik a legjobb béltisztító? | Mennyi ideig tartson? | Belek tisztítása gyógynövényekkel | Rostok és a belek tisztítása | Gondoljunk a máj méregtelenítésére

Miért elengedhetetlen a béltisztítás?
Mit kínál a hatékony béltisztító program?

S

zámos betegség és emésztési probléma, mint a puffadás, gázosodás, székrekedés, hasfájás, sikertelen fogyás, pajzsmirigy problémák, nem múló pattanások, gyakori fejfájás, krónikus gyengeség, depresszió és alvászavarok sok esetben a bélcsatornában lerakódott méreg- és salakanyagok rovására írhatók. Ezek megszüntetésére, illetve elkerülésére az otthon elvégezhető kúra kiválóan alkalmas lehet, amennyiben panaszainkat nem valamilyen szervi elváltozás, fertőzés vagy már kialakult betegség okozza. Óriási előnye, hogy nem jár fájdalommal, nem kell diétázni, nincsenek kellemetlen mellékhatásai. Miért várna vele tovább?

Mire képes egy hatékony beleket tisztító kúra?

Béltisztítás

A tápanyagok felszívódása jelentős részben a bélcsatornán keresztül történik, ám ez a folyamat csak akkor lesz optimális, ha a nyálkahártyán megtapadt salakanyag és mérgek ezt nem akadályozzák. A lerakódások fizikailag gátolják a felszívódást, míg a mérgek a bélműködésben okoznak zavarokat. Ráadásul, a salakanyagból az egészségre káros összetevők is visszaszívódhatnak.
Bár testünk folyamatosan méregtelenít, a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód következményeként, idővel akkora lesz a terhelés, annyi méreganyag jut a szervezetbe és akkora mennyiségű salakanyag tapad meg a bélfalon, amit már csak külső segítéssel lehet ellensúlyozni.
A belek tisztítása az egyik legjobb eszköz arra, hogy tehermentesítsük bélrendszerünket, és visszaállítsuk a természetes méregtelenítési folyamatok hatékonyságát.
Azonnali eredménye, hogy megszünteti a lerakódások következtében kialakult panaszokat, és helyreállítja a salakanyag jelenléte miatti anyagcserezavart – sőt, mindezt nemcsak utólag, hanem megelőző jelleggel ugyanúgy elérhetjük.
A kúra elvégzésekor, a belekben lerakódott táplálék maradványokon, salakanyagon kívül a lerakódásokban megbújó paraziták is eltávoznak a szervezetből. Ezek a sokszor csak mikroszkopikus, de akár méteresre is megnövő élősködők szó szerint eleszik a tápanyagokat előlünk, míg anyagcseréjük során mérgeket termelnek. Jelenlétük hozzájárul az immunrendszer legyengüléséhez, a jótékony mikroorganizmusok számának csökkenéséhez. Nem hangzik jól, ugye?
Nem véletlen, hogy a bélparaziták számos egészségügyi probléma okozói lehetnek, hogy csak néhányat említsünk: rossz emésztés, a hiányállapotok, a krónikus fejfájás és fáradékonyság.
És ez korántsem minden: a belek tisztítása a vastagbéldaganat megelőzésében is szerepet kaphat, hiszen hozzájárul a gyulladások, és így közvetve a rák kockázatát növelő, káros anyagok semlegesítéséhez. Szintén ebbe az irányba mutat az a hatása is, hogy közreműködik a bélflóra egyensúlyának helyreállításában, ezzel pedig javítja az immunrendszer működését. Elmondható tehát, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő életmód mellett egészségünk megőrzésében a méregtelenítés kiváló szövetségesünk lehet.

Milyen problémákon segít?

Foglaljuk össze, hogy milyen hatása lehet a béltisztításnak a szervezetünkre nézve:

Először is, a salakanyag eltávolításával megszünteti a parazitafertőzést, mivel a vastagbélben felhalmozódó salakanyag nagyszerű búvóhely a bélparaziták számára.

Másodszor, a vastagbélben felhalmozódó mérgek és a salakanyag felborítják az immunrendszer működését közvetlenül befolyásoló bélflóra egyensúlyát, és elpusztítják a jótékony mikroorganizmusokat. Nagyon fontos, hogy a program elvégzése hozzájárul a bélflórát felépítő hasznos baktériumok elszaporodásához, ezáltal a bélflóra helyes működéséhez, ami javítja szervezetünk védekezőképességét. Az Ohiói Kent State Egyetem kutatói kimutatták, hogy a rossz minőségű alvás szorosan összefügg a Verrucomicrobia és a Lentisphaerae baktérium alacsonyabb számával. A nutraingredients.com-on közzétett tanulmány arról is beszámol, mindez közvetett módon növelheti az anyagcserezavarok és az elhízás kialakulásának esélyét.

Harmadszor, javítja az anyagcserét: a program elvégzésével eltávolíthatjuk a tápanyagok felszívódását megakadályozó, lerakódott salakanyagot. Ezzel megszüntethetők, és megelőzhetők a rossz anyagcsere miatt kialakuló hiányállapotok, és az ezek hatására fellépő panaszok.

Negyedszer, megszünteti a tápanyaghiányt, mivel az élősködők elszívják az értékes tápanyagokat, anyagcseréjük során pedig méreganyagokat termelnek. Ezek a toxinok károsítják a bélflórát, valamint növelik a vastagbélrák kockázatát.

Végül, de nem utolsósorban, a program időnkénti elvégzésével megelőzhetjük a túlsúly kialakulását, valamint könnyebben megszabadulhatunk a felszedett kilóktól és a hasi zsírpárnáktól. Ez mégis, hogyan lehetséges? A tápanyagok elégtelen felszívódásának következménye az állandó éhségérzet, ami túlevéshez és elhízáshoz vezethet. A bostoni Tufts University kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a rostbevitel növelésének hatására csökkenthet az elhízott emberek testsúlya.

Hogyan válasszunk béltisztítót?

Nem árt egy kis időt szentelni arra, hogy utánajárjunk az alapos béltisztítást ígérő termékek jellemzőinek. Ennek legmegbízhatóbb módja, szakmai honlapok és azon fórumok tanulmányozása, ahol a használók írják meg véleményüket az adott készítményről. Ne higgyünk azonban mindenkinek: csak azokat a beszámolókat fogadjuk el, amik hiteles oldalakról származnak.
Nagyon fontos, hogy a béltisztításra használt készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmazzon, részesítsük előnyben pl. a bio minősítésű NaturalSwiss termékcsaládot.

Béltisztítás házilag – Mire figyeljünk?

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy a belek tisztítása alatt a növényi alapú kúrákat értjük, nem tartozik ide a bélmosás, ami legfeljebb az akkut panaszok megszüntetésére alkalmazható. Azt se felejtsük el, hogy a beöntés egyáltalán nem kellemes művelet, az emberek többsége pedig kifejezetten idegenkedik tőle. A rendszeres alkalmazása amellett, hogy roppant kellemetlen, hosszabb távon növeli az aranyér kialakulásának kockázatát. Szinte egyenes út a végbélrepedéshez, mivel egyrészt maga a béltisztításra használt eszköz, másrészt a bélmosást követő állandó hasmenés folyamatos irritációt okoz. És bár alkalmanként a beöntéssel is enyhíthet a problémáinkon, és valóban segítet, például a krónikus székrekedés megszüntetésében, nem tisztítja meg a teljes bélcsatornát, csak annak a végső szakaszát. Így kúraszerű béltisztításra tulajdonképpen alkalmatlan.
Vannak, akik a hashajtók napi szintű használatával gondolják megoldani a folyamatos béltisztítást, ami több okból sem igazán jó ötlet. A folyamatos hashajtás nemcsak a lerakódásoktól, mérgektől szabadít meg – legalábbis rövid távon –, hanem a tápanyagok felszívódását is akadályozza. Hangsúlyozandó a rövid táv, ugyanis a krónikusan fennálló hasmenés nemhogy csökkentheti, hanem egyenesen növelheti a káros lerakódások mennyiségét, mivel a híg széklet könnyebben megtapad a bélredők között.
Tudni kell azt is, hogy a bél normális mozgása, azaz a bélperisztaltika „feladata”, hogy mechanikai úton, a ritmikus összehúzódás és ellazulás révén távolítsa el a salakanyagot a szervezetből. A hashajtók túlszedése felborítja ezt a természetes mozgást, sokszor olyan mértékben, hogy nélkülük már egyáltalán nem működik az ürítés, és krónikus székrekedés alakul ki.
Ezzel szemben a természetes anyagokból összeállított programok használata rendkívül egyszerű, teljesen fájdalommentes, és váratlan mellékhatásoktól sem kell tartanunk.

Melyik a legjobb béltisztító?

Visszatérve a jó minőségű táplálékkiegészítőkre, honnan tudhatjuk, hogy melyik a legjobb béltisztító, melyik a minőségi? A rostban gazdag készítménynek mindenképpen tartalmaznia kell parazitaellenes összetevőket, képesnek kell lennie a szervezet méregtelenítésére, és a máj erősítésére. Feltétlenül segítenie kell a jótékony baktériumok szaporodását a bélben, emellett a hiányzó vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek pótlásáról is gondoskodnia kell. Mindez azt jelenti, hogy a belek tisztítása házilag történő kivitelezése akkor lehet sikeres, ha egy komplex, mindenre kiterjedő kúrát jelent.

Mennyi ideig tartson?

Elkezdése előtt nyilván sokakban felmerül a kérdés: mégis mennyi ideig tartson? El kell fogadni, hogy az évek alatt felhalmozódott méreganyagok, salakanyagok tökéletes eltávolításához, nem elég néhány nap. Azok a méregtelenítő kúrák, amelyek gyors megoldást ígérnek, rendkívüli módon megterhelik a szervezetet. Sokszor bizony többet ártanak, mint amennyit használnak. Arról nem is beszélve, hogy a béltisztításra fokozottan igaz a mondás: a jó munkához idő kell.
Ha mégis gyors eredményt szeretnénk, mert például utazás előtt állunk, a 10 napos kúra átmenetileg megoldást jelenhet a problémáinkra.
Egyébként a béltisztítást akkor végezzük tökéletesen, ha legalább 3 hónapig tart. Ez ugyan első hallásra soknak tűnhet, de gondoljunk csak bele, mennyi idő kellett a probléma kialakulásához.

Belek tisztítása gyógynövényekkel

Több olyan gyógynövény létezik, amelyik élen jár a belek kitakarításában, de méregtelenítő hatása is van. Mutatunk párat.

A kutyabenge összetevői fokozzák a vastagbél izomzatának működését, ezzel elősegítik a helyes bélmozgást, a perisztaltikát, a bélnyálka termelődését

A gyermekláncfű rostjai fokozzák a béltisztítást, megszabadítják a bélrendszert a méreganyagok és a káros lerakódások mindegyikétől, a bélmozgás normalizálásával megszüntetik a székrekedést és a hasmenést, közreműködnek a vastagbélrák megelőzésében.

A fehérmályva, pektintartalmának köszönhetően remek segítője lehet a méregtelenítésnek, hiszen a pektin megköti, majd eltávolítja a szervezetünkbe kerülő nehézfémeket és más toxinokat. Ugyanakkor hozzájárul a bélmozgás fokozásához, a széklet fellazításához és távozásához, így a béltisztításhoz is

A kamilla fertőtleníti a beleket, elősegíti a vastagbélgyulladás, a puffadás és az emésztési zavarok megszüntetését, elősegíti a rendszeres és alapos ürítést

A varjútövis kérge hatékonyan stimulálja a bél perisztaltikus mozgását, ezzel hozzájárul a széklet és a méreganyagok távozásához, szabályozza az ürítés rendszerességét. Mivel igen gyengéd hashajtóról van szó, szinte korlátlan ideig alkalmazható.

Akik kedvelik, azok számára jó hír, hogy a belek tisztítása lenmaggal is lehetséges. A lenmag rostjai többek között megtisztítják a vastagbelet, eltávolítják a lerakódott mérgeket és salakanyagot, valamint fokozzák a természetes bélmozgásokat. Kúraszerűen alkalmazva a lenmag hozzájárul a székrekedés és az irritábilis bél szindróma panaszainak megszüntetéséhez, a bélflóra helyreállításához, az immunrendszer erősítéséhez, illetve a csontritkulás megelőzéséhez. Szinte ugyanezt a hatást érhetjük el a chiamag napi szintű fogyasztásával.

Rostok és a belek tisztítása

Béltisztítás

Függetlenül attól, hogy milyen módját választjuk a béltisztításnak, ezt mindenképpen érdemes kiegészíteni az életmódváltással. A legfontosabb, hogy mozogjunk naponta legalább fél órát, valamint táplálkozzunk egészségesen. Ez korántsem ördöngösség: napi 2,5-3 liter tiszta víz elfogyasztása, a fehér cukor, a fehér liszt, a szénsavas italok, a kész- és félkész ételek elhagyása segít abban, hogy a kúra jótékony hatásai minél tovább megmaradjanak.
Illetve, van még valami, mégpedig a rostban gazdag táplálkozás. Amikor a rostok áthaladnak a beleken, megkötik a részlegesen, vagy rosszul emésztett táplálékmaradékokat, lepucolják a bélfalat, majd a salakanyaggal együtt távoznak a szervezetből. Túlzásba nem kell vinni a fogyasztásukat, mert puffadást okozhatnak, azonban napi néhány darab friss gyümölcs vagy zöldség nagyszerű kiegészítője a kúráknak.

Gondoljunk a máj méregtelenítésére

Amikor a béltisztításról beszélünk, érdemes tágabban értelmezni a szükségességét és a hatását. Szervezetünk egy igen jól megtervezett és összehangoltan működő gépezet, ebből adódig, hogy ha leterheljük az emésztőrendszerünket, ennek egész testünk kárát látja. Különösen igaz ez a méregtelenítésért felelős májra és a vesére, ezért a belek tisztítása akkor lesz teljes, ha ezekről a szerveinkről is gondoskodunk. Alkalmazzunk olyan kúrát, ami erősíti, és tisztítja a vesét, a májat, valamint még több oxigénnel látja el a vért. Utóbbi kettőre jelenthet megoldást a klorofill megemelt bevitele, ezt többek között a chlorella és a spirulina alga, a sötétzöld zöldségek, a búzafű és az árpafű rendszeres fogyasztásával érhetjük el. Ugyanígy remek májtisztító az articsóka, a fokhagyma, az avokádó, a máriatövis, a zöld tea, az olíva olaj, a kurkuma vagy a csalántea. A veséket csalán-, zsurló-, pitypang- vagy borókateával tisztíthatjuk meg.
Ezek a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök tehát kiváló kiegészítői a béltisztításnak. Előfordulhat azonban, hogy nem tudunk velük megbarátkozni, például az ízük vagy az állaguk miatt. Ilyenkor támaszkodhatunk a már említett, komplex béltisztító kúrára, ami akkor teljes, ha a máj és a vese karbantartásáról is gondoskodik.

Források:
A NaturalSwiss HU hozzájárult a tartalom felhasználásához.
Az Életmódmagazin HU hozzájárult a tartalom felhasználásához.
A Vitalitásmagazin HU hozzájárult a tartalom felhasználásához.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gyermekl%C3%A1ncf%C5%B1#Felhaszn%C3%A1l%C3%A1sa
https://hu.wikipedia.org/wiki/Varj%C3%BAt%C3%B6vis#Felhaszn%C3%A1l%C3%A1sa
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11396693
https://www.nutraingredients.com/Article/2017/11/07/Study-finds-link-between-gut-microbiota-sleep-quality-and-cognitive-flexibility/?utm_source=Newsletter_SponsoredSpecial&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BSponsoredSpecial&c=BwveObaBxK9qZuv6JZOClQ%3D%3D


A játék menetét kérem figyelmesen olvassa végig:

1. Nyissa meg egy külön ablakban a www.meregtelenites-beltisztitas.com oldalt, az Ön elé táruló szöveg első néhány mondatában vastagon ott lesz a „béltisztítás” szó, amelyre kattintson rá.

Első lépés

2. A „béltisztítás” szóra kattintva megjelenik egy kód, azt írja fel, vagy másolja ki.

Második lépés

3. Görgessen a lap aljára, ahol NYISSA MEG a Clean Inside béltisztító programot az „érdekelnek a részletek” gombra kattintva.

Harmadik lépés

4. A megnyílt oldalon jobb sarokban találja a „Kosárba teszem” gombot, kattintson rá. Majd „KOSÁR” ikonra kattintva meg tudja nézni a kosara tartalmát.

Negyedik lépés

5. A termék alatt a szürke mezőben lesz lehetősége felvinni a kapott kódot a „Promóciós kód” mezőbe, ott értelemszerűen kattintson a zöld színű „Aktiválás” gombra.
6. A „Tovább, adatok megadása” gombra kattintva tudja felvinni az Ön adatait, majd a „Tovább a megrendelés” gombra kattintva tudja ellenőrizni a felvitt adatokat. A „Megrendelés elküldése” gombra kattintva Ön sikeresen befejezheti a kedvezményes termék megrendelését. Indítás


"Sok sikert kívánunk!"

Hirdetés: